понеделник, 13 ноември 2017 г.

Часовник Hermes Титан


Хермес е доста рядка порода в луксозната часовникова индустрия, тъй като е семейна собствена независима компания, известна най-вече за мода и кожени изделия. Въпреки това, те са сериозни и за часовниците, а часовникът Arceau, проектиран от художника Henri d'Origny, с отличителните си вятърни шумове и асиметрични уши, също е бил наоколо за известно време. Новият хермес Arceau Chrono Titane е последната еволюция на дизайна на Arceau, която има много по-спортна тема от предишните инкарнации.


Циферблатът на Hermès Arceau Chrono Titane е галванично черно, с прехвърлени бели арабски цифри и минутна песен, която съдържа червена лента всяка минута и червен пип на всеки пет минути. Много хронографи координират цветовете на хронографските ръце, но тук централната хронограма секунди и ръката на секундата в 3 часа е червена, а останалите ръце са покрити с родий. Индикаторът за секундни секунди е още по-лесен за намиране с един поглед благодарение на контрастиращ сив изложен титанов пръстен около неговия периметър. Индикаторът за дата е закръглен в 4:30 и използва същата приказна шрифт като навигационния бутон. Часовете и минутите на ръцете могат да бъдат описани като листови и трябва да осигурят добра четливост срещу черния диск.Hermès Arceau Chrono Titane се отличава с 41-милиметров титан от титан (99% чист титан, който е по-мек от легирания клас 5), постигайки един вид "червеникаво-сив" вид и подобрявайки спортния характер на този часовник. Комбинацията от титанов калъф с кожена каишка също трябва да направи този часовник доста лек и лесен за китката. Асиметричните обувки са дългогодишна характеристика на тази колекция и са вдъхновени от стремените, казва Хермес. Часовникът е покрит със сапфирен кристал с антирефлексно обработване и е оценен на водна устойчивост 3 бара (30 м).
Колекцията Arceau е отличителен стълб на дизайнерския език на Hermes, а с Hermès Arceau Chrono Titane получават няколко модерни подобрения и увеличение на размера на случая, за да привлекат по-широка аудитория - всъщност Хермес се отнася до този размер като "много голям Модел." Производственият калибър може да е хубав, но все пак може да се очаква добре направен хронограф с престижно име и уникален дизайн. Hermès Arceau Chrono Titane има цена около 5000 $


Няма коментари:

Публикуване на коментар